Magnesium floattherapie

U hoeft alleen te ontspannen

Open float

60 minuten    60,-

Open float

90 minuten    80,-

Open duo float

60 minuten    90,-

Open duo float

90 minuten    112,50

Floatcabine

60 minuten    60,-

Floatcabine

90 minuten    80,-

Open float

Floatcabine

Floaten in Magnesium

Floaten is gewichtloos drijven in warm water met pure magnesium. Door deze unieke combinatie komt jouw lichaam in opperste ontspanning. Waardoor je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel kan ontladen. Het is een bijzonder rustgevende ervaring die niet alleen ontspant en ontstresst, maar ook een energieboost geeft en een positieve werking heeft op de algehele gezondheid.

Na vier of vijf keer 60 minuten te hebben gefloat, voel je het optimale effect; de ontspanning gaat dieper en bereik je sneller. Je kunt het een week of zelfs langer (10 tot 14 dagen) nog voelen.

Geniet van het floaten solo of samen als duo.

Positieve effecten van floaten

Floaten is een unieke beleving waarbij je wordt gedragen door magnesiumzout. Het is wetenschappelijk aangetoond dat floaten een positief neurologische effect heeft op ons brein, het brengt namelijk rust in ons brein. Floaten laat spieren ontspannen, het stresshormoon cortisol daalt door gebrek aan prikkels, je bloeddruk daalt en het gelukshormoon endorfine evenals melatonine neemt toe wat invloed heeft op je vitaliteit. Je wordt er blij van! Ook ondersteunt floaten in pure magnesium in het verlichten van mentale klachten (burn-out & depressie) en (chronische pijnklachten)

Go with the float

Onze luxueuze floatkamers zijn verwarmd waardoor je meteen een ontspannende warmte ervaart. Je kunt heerlijk floaten in 36 graden kraakhelder water met magnesium van de hoogste kwaliteit. Door de optimale opname van magnesium via de huid krijgt je lichaam een enorme energieboost. Floaten kun je samen beleven, dus kom met je partner of vriend(in) genieten in een duo magnesiumbad.

Bij ons kun je kiezen tussen het floaten in een floatcabine(voor een extra geborgen gevoel) of in onze open floatbad(ideal voor mensen die (licht) claustrofobisch zijn,beide zijn voorzien van een mooie sterren hemel.

Je start met een korte Douche,daarna kun je beginnen met floaten.

Na 5 minuten vallen alle prikkels van buitenaf weg en ervaar je opperste ontspanning voor lichaam en geest. Je brein komt in de thèta status terecht, dat is de overgang naar een diepe slaap.

Hierna kun je (kort) douchen in dezelfde ruimte, opfrissen en even nagenieten met een heerlijke kopje thee in onze lounge.

Voor wie is floaten geschikt? En wat doet floaten?

Floaten is voor iedereen!! Jong en oud zijn welkom. (Minimumleeftijd 18 jaar.)

Wat doet floaten?

 • Floaten is zowel lichamelijk als mentaal goed voor je. Je laat tijdens een floatsessie alles letterlijk en figuurlijk los.
 • Daarnaast zijn gunstige uitwerkingen aangetoond op het gebied van verkrampte spieren, stress, creativiteit, verslavingen, etc.
 • Persoonlijke ervaringen en (wetenschappelijke) onderzoeken hebben aangetoond dat floaten zeer positieve effecten heeft op bijv. het verhogen van sportprestaties, vermindering van pijn bij blessures en kortere herstelperiodes.
 • De meest effectieve manier magnesium op te nemen, is via de huid. En dat is precies wat er gebeurt

Voorafgaand aan diepe ontspanning

 • Bij binnenkomst verzoeken wij u uw schoenen uit te doen en staan er slippers voor u klaar.
 • Onze host wijst u naar uw eigen float-ruimte met privédouche en geeft u enkele tips voorafgaand aan het floaten
 • Nadat u van de douche gebruik heeft gemaakt, stapt u -met desgewenst oordopjes in- in het warme, zoute water.
 • Een unieke ervaring, u bent nu gewichtloos!

Tijdens het floaten:

 • Voel hoe de stress van het dagelijks leven van u afglijdt in het warme water.
 • U bepaalt zelf of u het licht aan laat staan of liever iets dimt of volledig uitzet(bij beide cabines hebben wij een ingebouwde sterrenhemel)
 • U kunt eventueel ter ondersteuning van uw nek gebruik maken van een speciaal voor floaten ontworpen ‘ring’.
 • Uw lichaam en geest ontspannen zich volledig door de donkerte, stilte en gewichtloosheid.
 • U daalt langzaam weer terug op aarde.
 • Voldaan en vol hernieuwde energie stapt u onder de privédouche.
 • Geniet nog heerlijk na met een kopje thee in onze lounge,terwijl u naar wens rustig even uw ervaringen kunt delen met de gastvrouw.
 • Deel, als u dat wilt, ook uw float-ervaring op Facebook, Instagram of TripAdvisor.